Vaarverbod tussen Juliana- en Zaanbrug tijdens intocht van Sinterklaas

Een beeld van de intocht in Veghel, in 2014.
Foto: Wikimedia / J187B

De landelijke intocht van Sinterklaas op 17 november op de Zaan ter hoogte van Zaandijk en de Zaanse Schans heeft gevolgen voor de scheepvaart.

Op vrijdag 16 november worden tussen 13:00 en 20:00 uur de Julianabrug en de Zaanbrug niet bediend en datzelfde geldt voor zaterdag 17 november tussen 08:00 en 15:00 uur. Dat betekent een stremming op de Achterzaan tussen deze twee bruggen voor alle vaartuigen, behalve de boot van Sinterklaas, de patrouillevaartuigen die de intocht begeleiden en de schepen van de organisatie.

Op verzoek kunnen de bruggen op vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 07:00 tot 08:00 uur bediend worden. Dat moet van tevoren worden geregeld via de havendienst.

Vaste ligplaatsen niet getroffen

Een ligplaats innemen binnen dit gebied is alleen toegestaan op uitnodiging van de organisatie, maar de normaal in het gebied verblijvende schepen op particulier terrein kunnen op hun vaste plek blijven liggen. Het is nadrukkelijk verboden dat de vaartuigen die tussen deze twee bruggen een ligplaats hebben gaan varen.

De NTR verzorgt de live tv-uitzending van de intocht van Sinterklaas in Zaanstad. Er worden veel bezoekers verwacht.

Reacties

Cookieinstellingen