Er passen niet maximaal 985, maar 4235 bezoekers in De Crommenije

Foto: Gemeente Zaanstad

Zwembad De Crommenije heeft geen maximale capaciteit van 985 bezoekers, zoals eerder door de gemeente was aangegeven, maar van 4235 zwemliefhebbers.

Er is verwarring ontstaan over het maximaal aantal toegestane bezoekers dat tegelijkertijd in het nieuwe zwembad in Krommenie mag vertoeven, moet de gemeente tot haar spijt bekennen. Ze liet aan het Noordhollands Dagblad weten dat er op elk moment maximaal 985 bezoekers aanwezig mochten zijn in het hele complex, maar dat klopt niet.

Die 985 die in de ‘melding brandveilig gebruik’ worden genoemd hebben alleen betrekking op het gebouw. Voor het buitenzwembad en de speel-/ligweide waren geen aantallen vastgelegd. ‘De gemeente betreurt de foutieve communicatie en het onjuiste beeld dat daardoor is ontstaan. De veiligheid van de bezoekers heeft bij het Sportbedrijf altijd de hoogste prioriteit,’ zo staat in een bericht.

Ook maximum voor buiten

Om aan alle onduidelijkheid een einde te maken en met het oog op de aanhoudende warmte, hebben de gemeente en het Sportbedrijf gisteren aan de Veiligheidregio Zaanstreek-Waterland gevraagd om alsnog een advies te geven over het maximale totaal voor de binnen- én buitenruimte van De Crommenije. Het advies is dat er niet meer dan 4235 bezoekers tegelijkertijd aanwezig mogen zijn: 985 binnen en 3250 buiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen