Verharding acties politie: geen openstaande boetes meer geïnd

Foto: Wikipedia / G. v.d. Bor

Publieksvriendelijke acties die de schatkist maximaal raken’. Dat is het uitgangspunt van de politiebonden nu de acties voor een betere CAO een volgende fase ingaan. Agenten innen nu geen openstaande boetes en andere achterstallige betalingen meer, nadat ze eerder al stopten met het uitschrijven van bekeuringen.

Als er meer aan de hand is, zoals een verdenking van inbraak, een ingevorderd rijbewijs of een openstaande gevangenisstraf dan treedt de politie nog wel op. Hoeveel agenten zich achter dit nieuwe drukmiddel scharen is nog onduidelijk, maar de actiebereidheid onder politiemedewerkers is groot, zo is de afgelopen periode wel duidelijk geworden.

Voorstel afgewezen

De vakbonden NPB, ACP, ANPV en VMHP hebben de onderhandelingen over een nieuwe CAO in juni afgebroken. Vorige week kwam minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid met een nieuw voorstel, maar is door de bonden afgewezen. De pijn zit niet alleen in de betaling bij de politie, maar vooral ook in als onwerkbaar ervaren arbeidsomstandigheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen