Hoeveel dakloze jongeren telt de gemeente anno nu, wil DZ weten

Foto: Pixabay

Democratisch Zaanstad heeft het college gevraagd hoeveel dakloze jongeren de gemeente momenteel telt, mede naar aanleiding van de dreigende huisuitzetting voor de 20-jarige Sam Geluk, die na de dood zijn moeder niet in hun huurhuis in Assendelft mag blijven wonen. Corporatie Eigen Haard is inmiddels voor hem op zoek naar een alternatieve woning.

DZ vraagt welke maatregelen er het afgelopen jaar genomen zijn om, na een verhoging van het beschikbare budget, kwetsbare jongeren beter te kunnen huisvesten en hoe het vlot met overleg over het tekort aan woningen en opvangplekken met Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad (JEZ).

50 zwerfjongeren

Iets meer dan een jaar geleden schreef het college dat er in het voorgaande jaar in Zaanstad rond 50 zwerfjongeren in beeld waren gekomen, via het Straathoekwerk, de Sociale wijkteams en het Jeugdteam. ‘De indruk bestaat dat dit een vrij constant aantal is, hoewel de groep van samenstelling wisselt.’ Zo’n 20 jongeren hadden zware problemen en voor hen moest er nog een goede opvang komen – naast woonruimte voor jongeren die klaar zijn voor een zelfstandig leven.

De gemeente is inmiddels de aanbesteding gestart voor een opvanglocatie voor de jongeren met de zwaarste problemen. Een beoogde locatie is nog niet bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen