Provincie ondersteunt energiecoöperaties met een miljoen euro

Foto: Wikipedia

De provincie heeft een miljoen euro gereserveerd om de komende drie jaar de energiecoöperaties in Noord-Holland financieel ondersteunen. Daarvan zijn er 50, waaronder de Zaanse Energie Koöperatie.

Energiecoöperaties die gezamenlijk een zonne-energiesysteem realiseren of woningen laten isoleren kunnen de subsidie gebruiken om een deel van de organisatiekosten van een project te dekken, zoals de uitgaven voor de inhuur van deskundigen, trainingen van vrijwilligers of de inzet van meetapparatuur.

Vanaf half augustus aanvragen

Dit jaar is 360.334 beschikbaar; per aanvraag wordt een bedrag van maximaal 10.000 euro toegekend. De subsidieregeling wordt vanaf half augustus tot en met 31 oktober opengesteld.

De provincie hecht veel waarde aan energiecoöperaties omdat ze de drempel voor bewoners om mee te doen aan het verduurzamen van hun huis verlagen, aldus Gedeputeerde Joke Geldhof van Wonen in een persbericht. ‘Het zijn organisaties voor en door burgers. Met deze regeling willen we Noord-Hollanders helpen hun gezamenlijke projecten sneller van de grond te krijgen.’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen