Krommenie even hermetisch afgesloten tijdens zoektocht naar motordief

Foto: Politie Zaanstreek

Krommenie is afgelopen nacht korte tijd hermetisch afgesloten geweest tijdens de zoektocht naar een motordief. Dat leverde uiteindelijk niet alleen de gestolen waar op, maar ook twee verdachten en nog enkele al eerder gestolen motoren.

De klopjacht begon na de melding van een gestolen motor op de Provincialeweg in Zaandijk. Agenten zagen de motor even later door Krommenie rijden en nadat de bestuurder een stopteken had genegeerd, werd de achtervolging ingezet. Even leek de berijder te zijn ontkomen toen de motor onbeheerd werd aangetroffen in de Serooskerkestraat, maar met hulp van een hondengeleider kon een verdachte worden opgespoord die zich met de helm nog op het hoofd in de bosjes schuilhield.

Twee arrestaties

Deze 28-jarige man uit Krommenie werd, na nog een korte achtervolging, in de boeien geslagen. Bij een tweede, korte zoektocht in de buurt werd een 25-jarige inwoner van Krommenie opgepakt.

In de directe omgeving zijn vervolgens meerdere gestolen motoren gevonden. Het gearresteerde tweetal zit vast op het politiebureau in Zaandijk op verdenking van heling van de motoren.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen