In no time bijna 4200 handtekeningen tegen kliko’s in Saendelft

Foto: Gemeente Zaanstad

Wethouder Sanna Munnikendam (Milieu en Duurzaamheid) nam vanmiddag de petitie Afvalscheiden JA Afvalbakken NEE aan uit handen van Alex van Dam. Bijna 4200 mensen zetten daar in korte tijd hun handtekening onder.

De bewoners die de petitie hebben ondertekend zijn het er niet mee eens dat ze verschillende afvalbakken per huishouden krijgen. ‘Het is duidelijk dat er een grote groep inwoners van Saendelft is die deze verandering niet toejuicht’, liet Munnikendam in een persbericht van de gemeente optekenen.

Aanpassing

We begrijpen dat het krijgen van twee afvalbakken in de eigen tuin voor mensen een aanpassing vraagt. Tegelijk hebben we als stad een landelijke opdracht om ons afval beter te scheiden. Om grondstoffen die in het afval zitten opnieuw te gebruiken, maar ook om de afvalstoffenheffing beheersbaar te houden. De komende periode gaan wij in overleg met deze groep of en op welke manier aanpassingen mogelijk zijn binnen het vastgestelde grondstoffenplan’.

Vooral bewoners die geen achterom of tuin hebben zien op tegen de aflevering van de rolcontainers omdat zij geen plek voor meerdere kliko’s hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen