Pollers blijven DZ een doorn in het oog: nieuwe vragen

Foto: Wikipedia

Democratisch Zaanstad heeft opnieuw vragen gesteld over de pollers in het centrum van Zaandam, ditmaal naar aanleiding van een gespietste politiewagen.

Op 24 oktober vorig jaar wilde de fractie weten of de beweegbare paaltjes geen gevaar opleverden voor de hulpdiensten, naar aanleiding van een incident op de Beatrixbrug. Het college antwoordde toen dat dit niet het geval was, maar dat met alle betrokken partijen zou worden gesproken om problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Op 24 april boorde de poller in de Peperstraat zich in een politieauto, waardoor die zijn weg niet kon vervolgen. De politie dacht door te kunnen rijden achter een bus aan, zonder dat het kenteken gescand werd. Dat bleek een misrekening.

Alle incidenten rondom de palen worden geregistreerd met de camera’s, zodat een aantal van de antwoorden op de vragen van Democratisch Zaanstad op beeld moet zijn vastgelegd. Fractievoorzitter Juliëtte Rot vraagt het college hoeveel incidenten er sinds de installatie van de verzinkbare palen zijn geweest die hulpdiensten hebben gehinderd en of het technisch mogelijk is om bij grote spoed de poller vanaf grotere afstand te laten zakken.

Evaluatie?

Rot trekt daarbij de vergelijking met bruggen, die worden vrijgehouden voor passerende brandweervoertuigen en ambulances die met voorrang moeten passeren. Ze vraagt het college bovendien of dat van plan is om het functioneren en het nut en de noodzaak van de pollers nog te evalueren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen