Schiphol weer open na stroomstoring; minder binnenkomende toestellen

Foto: Wikimedia

Een grote stroomstoring heeft onder andere het inchecksysteem van Schiphol afgelopen nacht urenlang lamgelegd. De storing is daar inmiddels verholpen, maar door de ontstane chaos zullen tussen 09:00 en 11:00 uur minder vliegtuigen kunnen landen dan voorzien.

Veel vluchten hebben vertraging en andere zijn geannuleerd. Alleen de website van Schiphol of van de betreffende vliegmaatschappij kan actuele informatie verschaffen aan mensen die op het vliegveld iemand willen afhalen of bezoek verwachten. Volgens de luchthaven zijn er inmiddels ‘in principe’ geen problemen meer met vertrekkende toestellen. Veel vroege vluchten zijn wel vertraagd of zelfs geannuleerd.

De wegen rondom de luchthaven zijn inmiddels vrijgegeven, maar kunnen nog steeds heel erg druk zijn. Passagiers wordt daarom aangeraden extra vroeg van huis te gaan. De heropening van de luchthaven betekent dat ook het openbaar vervoer naar Schiphol weer op gang gekomen is. Ook dat lag enige tijd stil.

Defecte trein

Als extra complicatie staat er tussen de treinstations Amsterdam Sloterdijk en Schiphol een defecte trein die het bereiken van het vliegveld bemoeilijkt. Dit duurt tot ongeveer 10:30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen