POV vraagt de VVD om ‘verhelderend gesprek’ met GroenLinks

Foto: Pixabay

De POV heeft VVD-voorman Gerard Ram laten weten ‘open te staan voor een verhelderend gesprek met GroenLinks om op deze manier de verschillen weg te nemen en constructieve gesprekken te starten.’ De VVD leidt als grootste partij de coalitiebesprekingen.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid verbaast zich erover dat GroenLinks zich gisteren heeft teruggetrokken uit de coalitieonderhandelingen, omdat die partij haar voorbehoud wat betreft de POV ‘niet eerder bij de verkenner op tafel heeft gelegd’. Die stap ten faveure van Rosa kwam voor fractievoorzitter Harrie van der Laan en zijn drie fractiegenoten kennelijk uit de lucht vallen, zo blijkt uit een verklaring.

‘Eerlijke kans voor alle partijen’

Volgens de POV zijn er tot nu toe ‘prettige, open gesprekken’ geweest, met ‘een eerlijke kans voor alle partijen’. De POV schetste daarin een ‘duidelijk omlijnd beeld van hoe zij zich wil opstellen in de formatiefase met de intentie te komen tot een stabiel bestuur dat verantwoordelijkheid draagt voor de komende vier jaar,’ aldus het bericht.

De VVD herkende zich in deze conclusie en heeft POV, PvdA, D66, GL en CDA uitgenodigd om op zaterdag 21 april met elkaar verder in gesprek te gaan om te komen tot een coalitie. De POV heeft het gesprek van harte aangenomen en aangegeven bereid te zijn snelheid te maken in de voorbereiding van een collegeakkoord. Helaas heeft alleen de fractie van GroenLinks de uitnodiging niet aangenomen en aangegeven verschillen te zien op het gebied van inhoud en stijl met onze partij.’

Het wachten is nu op het antwoord van GroenLinks.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen