‘Complex met 22 woningen op plek voormalig postkantoor Krommenie’

Een beeld uit juli vorig jaar.
Een beeld uit juli vorig jaar.
Foto: Google Street Vieuw

Het oude postkantoor aan de Noorderhoofdstraat 10 in Krommenie maakt plaats voor een nieuw complex met 22 appartementen en drie winkels, meldt Dagblad Zaanstreek.

Meer is er ook niet over te vinden. In de lijst met mogelijke woningbouwlocaties die de Metropoolregio Amsterdam eind september vorig jaar publiceerde op een digitale kaart staat dit perceel ook, met de aanduiding ‘30 koopwoningen, geen planning’.

Volgens het NHD moet de bodemsanering die op de sloop van het pand uit 1985 volgt in september afgerond worden en zou daarna met de nieuwbouw begonnen kunnen worden. Het bestemmingsplan spreekt echter niet van ‘wonen’ op deze plek: Noorderhoofdstraat 10 is een verblijfsobject en heeft een kantoorfunctie.

Pronkgevels

Het nu uit het straatbeeld verdwijnende voormalige postkantoor detonneerde nogal met de omgeving. In de oude kern van Krommenie staan langs de Noorder- en Zuiderhoofdstraat nog relatief veel oude houten huizen, die met hun pronkgevels uit de achttiende eeuw behoren tot de mooiste en rijkst gedecoreerde exemplaren van de hele Zaanstreek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen