Oud postkantoor Noorderhoofdstraat Krommenie wordt geen horeca

Foto: Google Street View

Het voormalige postkantoor aan de Noorderhoofdstraat 10 in Krommenie, dat door PostNL te koop was gezet met een richtprijs van 1.250.000 euro, heeft (onder voorbehoud) een nieuwe eigenaar.

Wat er met het ‘herontwikkelingsproject’ gaat gebeuren is nog onbekend. Het 1920 vierkante meter grote perceel waarop het al langdurig leegstaande gebouw uit 1985 staat is bij de koop inbegrepen.

Geen horeca

In de verkoopbrochure refereerde PostNL nadrukkelijk aan de mogelijkheid om winkels op de begane grond te realiseren en appartementen op de bovenverdieping(en). Horeca is uitgesloten: in 1905 is bepaald dat er op het betreffende stuk grond ‘nimmer eene herberg, tapperij, koffie- of bierhuis, melksalon of iets dergelijks‘ mag worden gevestigd.

Recht van voetpad

De erfdienstbaarheid bepaalt ook dat er ten gunste van het aangrenzende winkelpand Noorderhoofdstraat 2 een recht van voetpad gevestigd van en naar de Noorderhoofdstraat over een breedte van 1,50 meter gemeten vanuit de noordermuur en met een lengte van 6,60 meter gemeten vanuit de voorgevel (zie foto hieronder). Ook de toegangsdeur in de zijgevel grenzend aan het pad wordt daardoor beschermd.

Wormerveer

Ook het postkantoor aan de Esdoornlaan in Wormerveer is verkocht. Dat stond te koop voor een miljoen. Het was daarna te huur voor 50 euro per vierkante meter per maand, wat met een totale vloeroppervlakte van 1114 vierkante meter uitkomt op de volgende bedragen (via Funda):

Inmiddels is bekend dat in elk geval fietsenhandel Visbeek zich in het pand – met de voordeur aan de Provincialeweg – gaat vestigen. Die zal wanneer de verbouwing van het pand volgens plan verloopt in april of mei de deuren openen in Wormerveer.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen