Werkstraf en ontzegging geëist wegens ongeval met dodelijk slachtoffer uit Zaandam

Foto: Pixabay

Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roelofarendsveen heeft gisteren een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk tegen zich horen eisen wegens een verkeersongeluk dat een 51-jarige Zaandammer het leven kostte.

Volgens de bestuurder was hij tijdens het ongeval bezig met het navigatiesysteem en kan hij zich daarom niets herinneren.

Brand

Het ongeluk gebeurde op 30 september 2016 voor de rotonde in het Friese Joure, die inmiddels niet meer bestaat. Het verkeersplein stond bekend als een van de gevaarlijkste punten van het land. De vrachtwagenchauffeur botste rond vier uur ‘s middags achterop de voor de file remmende personenwagen van de Zaankanter. De auto kwam onder de truck terecht en vloog in brand. Ook de cabine van de vrachtwagen vatte vlam.

Bij het ongeval waren in totaal acht voertuigen betrokken. Een tweede vrachtwagen kwam gekanteld in de berm terecht en een zwangere vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur uit Roelofarendsveen wist zelf uit zijn cabine te komen en werd ter plekke aangehouden.

De uitspraak is op donderdag 26 april.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen