Facelift voor Burgemeester J. de Boerpark in Assendelft

Foto: Gemeente Zaanstad

Begin deze maand wordt een begin gemaakt met het opknappen van het Burgemeester J. de Boerpark in Assendelft. Dat moet een droog, goed beloopbaar park worden met goede speel- en sportvoorzieningen, meer groen, betere verlichting en een goede hondenspeelplek.

Dat alles was een wens van bewoners, maar vanwege de beperkte ruimte heeft Zaanstad niet alle ingebrachte ideeën in de plannen kunnen verwerken. Ook liet het bomenbeleid niet toe dat gezonde bomen langs de sloot worden gekapt, zoals bewoners graag hadden gezien. Wel wordt een aantal bomen met een levensverwachting van minder dan vijf jaar vervangen. Er komen meer bomen voor terug. Het park wordt iets opgehoogd en er komt extra drainage, zodat het water beter wordt afgevoerd. De paden worden van asfalt, behalve het middenpad. Dat wordt van Padvast gemaakt.

Langs de Delft komt een ecologische oever en de steiger schuift iets op. De voetbalkooi krijgt geluidloze hekken en nieuw kunstgras. De speelplek wordt geheel vernieuwd en de skatebaan en halfpipe krijgen een opknapbeurt, net als de hondenspeelplek. Het groen wordt tijdens het plantseizoen aangebracht, in november en december dit jaar. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden.Tijdens de uitvoering is het park deels bereikbaar en soms helemaal niet. Er komen borden met omleidingsroutes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen