Vergunning verleend voor wooncomplex Aldi-terrein in Koog

Foto: Google Street View

Het college heeft de vergunning verleend voor de bouw van 35 appartementen en vijf grondgebonden woningen aan het Zuideinde 146 in Koog aan de Zaan. Project Brughoofd verrijst op de plek waar eerder een Aldi-supermarkt gevestigd was. Belanghebbenden kunnen er nog bezwaar tegen maken.


Een woongebouw direct aan de Zaan bestaat uit zes woonlagen met koopappartementen en krijgt de uitstraling van een pakhuis, met hoge getoogde raampartijen van de begane grond tot en met de eerste verdieping plus gevelgrote raampartijen om optimaal van het zicht op de Zaan te kunnen genieten. De oppervlaktes variëren van 63 tot bijna 100 vierkante meter, met prijzen tussen 369.500 en 650.000 euro, werd eerder al bekendgemaakt. Alle t zijn voorzien van ingenieuze installaties en slimme systemen om het klimaat binnen te optimaliseren en het klimaat buiten te sparen.

Herenhuizen

Het kleurrijke blokje herenhuizen past volgens de ontwikkelaar ‘perfect in het historische Zaanse beeld aan het Zuideinde, zonder concessies te doen aan moderne nieuwbouw’. De huizen krijgen drie verdiepingen en parkeren kan op eigen terrein, aan de achterzijde van de woning onder een dakterras van bijna zes meter diep. De begane grond wordt benut voor een slaapkamer met een eigen badkamer plus een berging; de living met open leefkeuken komt op de woonlaag daarboven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen