Contract getekend voor sportaccommodaties Wormer

Foto: Gemeente Wormerland / Pascal Fielmich

In Wormerland is gisteren de samenwerkingsovereenkomst voor het project verduurzaming sportaccommodaties in Wormer ondertekend met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Dat bedrijf won de Europese aanbesteding. Het uitgangspunt is dat het hele project budgetneutraal gerealiseerd wordt, hetgeen betekent dat het integraal moet worden opgepakt.

Het gaat daarbij om het herontwikkelen van de sportlocatie op het terrein naast WSV, waar de drie tennisverenigingen na een fusie gezamenlijk verder kunnen in combinatie met natuurijsbaan- en jeu de boulesvereniging Nova Zembla. Het Kerkepad blijft daarbij bestaan. In de Caascooper, de Spatterstraat en de Drie Morgen waar de tennisverenigingen vertrekken komen woningen. De oude sporthal in de Spatterstraat wordt gesloopt eb vervangen door een nieuwe. Ook het organiseren van een uitgebreid participatietraject per locatie met omwonenden en belangstellenden zit in het takenpakket.

Grote opgaven

BPD heeft ruime ervaring met het managen van complexe projecten en (her)ontwikkelen van locaties voor woningbouw en voorzieningen, aldus de gemeente Wormerland.  Wethouder Jeroen Schalkwijk is ‘heel blij’ met de volgende stap in dit project. ‘Er liggen grote opgaven voor ons. We hebben te maken met een groot tekort aan woningen en een stagnatie in de doorstroom op de woningmarkt. Daarnaast hebben we ook aandacht voor het behoud van het groen/landelijke karakter van onze gemeente en zet ik mij in voor een vitaal, levendig dorp. Daarbij zijn voorzieningen zoals toekomstbestendige sportverenigingen en de realisatie van de sporthal van essentieel belang.’

Haalbaarheidsfase

Naast de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst werd ook een addendum getekend van de intentieovereenkomst tussen de gemeente, de tennisverenigingen en Nova Zembla, waarmee zij hun samenwerking nogmaals bekrachtigen. Het project bevindt zich overigens nog altijd in de haalbaarheidsfase. De volgende stap is het verder inzichtelijk maken van het Programma van Eisen voor alle locaties. Daar heeft de  gemeenteraad vervolgens het laatste woord over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen