Seniorenwoningen Rosariumplein Krommenie stap dichterbij

Foto: Gemeente Zaanstad

Zaanstad en projectontwikkelaar Rosarium hebben de anterieure overeenkomst getekend voor de nieuwbouw bij het Rosariumplein in Krommenie, waar 35 levensloopbestendige appartementen gebouwd kunnen worden. Het gaat om woningen variërend van 50 tot 78 vierkante meter. Daarnaast komen in het gebouw van vijf verdiepingen ook twee huisartsenpraktijken.

De ontwikkelaar heeft al eerder een overeenkomst gesloten met de huisartsen. De praktijken Roukema & Munnik en de praktijk Hamers kijken uit naar de nieuwbouw: ‘Als huisarts is het moeilijk om huisvesting te vinden. Wij zijn dan ook verheugd dat we betrokken zijn geraakt bij de nieuwbouw op het Rosariumplein. Een mooi duurzaam onderkomen voor onze twee praktijken. In de buurt voor onze patiënten en geschikt voor de toekomst,’ zo citeert de gemeente één van de artsen in een persbericht.

Wethouder René Tuijn is ‘blij’ met deze nieuwbouw: ‘Veel mensen wonen heel prettig in Krommenie en willen er daarom graag blijven wonen. Er zijn uitstekende voorzieningen en er is een prettige woonsfeer. Door deze appartementen komt er ruimte voor senioren die graag wat kleiner en gelijkvloers willen wonen. Daarmee komen er grotere woningen vrij voor gezinnen. Een echte win-win situatie.’ Projectontwikkelaar Rosarium verwacht dat de bouw begin 2025 start en dat de oplevering medio 2026 is: ‘Wij kijken uit naar de realisatie van een bijzonder gebouw dat een duidelijke markering vormt tussen park en plein. Wij kijken uit naar een verdere constructieve samenwerking met de gemeente, ondernemers en omwonenden.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen