Slim zelfstandig blijven thema Alzheimer Cafés in juni

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Het thema van de Alzheimer Cafés in de Zaanstreek en in Waterland van juni is ‘Dementie en slim langer zelfstandig blijven’. Een gastspreker van MobileCare komt overal langs om hierover te vertellen en om te laten zien welke hulpmiddelen mogelijk zijn.

Wie te maken heeft met dementie wil de eigen regie over het leven zo lang mogelijk behouden en zo zelfstandig mogelijk blijven. Mantelzorgers maken zich echter nogal eens ongerust over hun naaste met dementie als die alleen woont. Er zijn allerlei hulpmiddelen die kunnen zorgen voor een veiliger thuis voor dementerende mensen en die een seintje kunnen geven wanneer het niet goed gaat. De data voor de Zaanse Cafés in juni zijn:

  • Alzheimer Café ’t Kalf, Zaandam: maandag 3 juni, aanvang 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur) in buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering 49;
  • Alzheimer Café Zaanstad: woensdag 19 juni, aanvang 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in zorgcentrum Het Pennemes, Bloemgracht 95 in Zaandam;
  • Alzheimer Café Oostzaan Landsmeer: donderdag 20 juni, aanvang 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur) in het Wapen van Landsmeer, Calkoenstraat 27 in Landsmeer.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen