Opnames voor serie vuurwerkramp in Rode Buurt Zaandijk

Foto: Picryl / CC0

De tevenvisieserie Bij Heldere Hemel over de vuurwerkramp in Enschede speelt zich gedeeltelijk af in de Rode Buurt in Zaandijk die momenteel gerenoveerd en deels gesloopt wordt. Wij meldden eerder al dat er figuranten werden gezocht voor de EO-productie.

Thomas Acda, Joes Brauers, Peter Blok en Katrien van Beurden spelen de hoofdrollen in de serie over de nasleep van de ramp die de wijk Roomburg van de kaart veegde. Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat het noodlot toesloeg. Met de serie wil de EO ‘een bijdrage leveren aan het herdenken en verwerken van dit nationale en lokale trauma en bijdragen aan een nationaal besef van de impact van deze ramp’. Daarbij kwamen 23 mensen om het leven, onder wie vier brandweerlieden. Bijna 1000 mensen raakten gewond en 200 woningen werden verwoest.

De vierdelige serie Bij Heldere Hemel belicht de levens van meerdere fictieve personages na de klap. De oorzaak daarvan is altijd onbekend gebleven. De twee directeuren Rudi Bakker en Willie Pater werden vrijgesproken van dood door schuld, maar kregen wel gevangenisstraf opgelegd voor het opzettelijk overtreden van een aantal milieuvoorschriften en handel in illegaal vuurwerk. De uitzending wordt in het voorjaar van 2025 verwacht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen