Twee woningen dicht wegens drugs, één wegens prostitutie

17 mei , 11:44 Actueel
screenshot 20240517 113414
Burgemeester Jan Hamming heeft de afgelopen week drie woningen gesloten in Zaanstad: aan de Cort van der Lindenstraat en de Heijermansstraat in Zaandam en aan de Gele Ring in Assendelft.
Op woensdag 15 mei ging de eerstgenoemde dicht. De politie deed er onderzoek nadat bij een verkeerscontrole verdacht geld en drugs bij een persoon werden aangetroffen.In diens woning werden vervolgens tientallen eenheden softdrugs en vermoedelijk ook harddrugs, verpakkingsmateriaal, veel geld, illegaal zwaar vuurwerk, tientallen vapes en illegale rookwaren aangetroffen. Er werd één aanhouding verricht. De woning is per direct gesloten, tenminste voor een periode van drie maanden.

Gele Ring

In de nacht van 15 op 16 mei was de woning aan de Gele Ring aan de beurt. In verband met een lopend politieonderzoek werd daar een kijkje genomen en werden en om het huis meerdere zakken henneptoppen, vermoedelijk harddrugs en een vuurwapen gevonden. De politie heeft ook hier één arrestatie verricht en de woning is per direct gesloten voor een termijn van tenminste drie maanden.

Heijermansstraat

De sluiting op woensdag 15 mei van de woning aan de Heijermansstraat. was van een andere orde: daar werden tijdens een controle van de gemeente twee sekswerkers aangetroffen en op basis van verklaringen werd bedrijfsmatige prostitutie geconstateerd, terwijl daar geen vergunning voor was verleend. Dit is verboden. De sluiting geldt voor een termijn van drie maanden.