Lunchconcert solisten en koor Zaans Zilver in Bullekerk

13 mei , 14:50 Actueel
zaans zilver koor foto voorjaar 24
FluXus
De solisten en het koor van Zaans Zilver staan op zaterdagmiddag 25 mei in de Bullekerk met hun allernieuwste lunchconcert Van Pont tot Brug: Noten aan de Zaan . Een ode aan een ode aan 50 jaar Zaanstad, met liederen en teksten van Zaanse artiesten én eigen nummers over de geuren en kleuren rond de Zaan.
Deelneemster Chrisje Schooneveld (83) doet al vijf jaar mee en vertelt waar dit project voor haar voor staat. 'Zingen, acteren en heel veel plezier hebben. Lekker uit de dagelijkse sleur in een omgeving waar je je thuis voelt.' Bij FluXus in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde voelt ze zich op haar gemak. 'Ik heb altijd in het theater gestaan, hier kan ik dat nog een beetje tot me nemen, ik ga terug in de tijd, ik ben er weer.' Van Pont tot Brug: Noten aan de Zaan gaat over de geschiedenis van de Zaan, uitgebeeld in cabaret en liedjes.

Lieve knuffels

Schooneveld sluit af met wat Zaans Zilver voor haar betekent: 'Ik ben alleen, maar als ik in de ochtend bij FluXus binnenkomt krijg ik een knuffel van die en van die. De sociale contacten zijn heel belangrijk, dan is er aandacht. Ik kijk er zo naar uit iedere week. Ik laat Zaans Zilver nooit vallen. Al zou het niet meer zelf kunnen, zou ik wel komen kijken en in contact blijven. Het is een leuke groep samen, een deel van mijn leven.' Zaans Zilver is een Open Podium project om 60-plustalent te stimuleren om theater, zang en muziek te maken. Het concert is van 13:00 tot 14:30 uur. Kaarten à zestien euro zijn verkrijgbaar aan de deur of via de website van de Bullekerk .