Nog steeds denderen zware voertuigen over brug A7

Zo begon het...
Zo begon het...
Foto: X / Eric

Er rijdt nog steeds te zwaar verkeer over de A7 bij Purmerend, wat de veiligheid van de wegwerkers die daar de brug verstevigen in gevaar brengt. Sinds vorige week maandag is de snelweg er verboden terrein voor vrachtwagens en touringcars, maar volgens Rijkswaterstaat rijden ze er nog steeds.

Demissionair minister van Infrastructuur Mark Harbers meldde eind april dat de snelweg helemaal dicht zou gaan voor vrachtwagens en bussen. De gewichtsbeperking van 25 ton die op deze plek tot dan toe gold, werd in de weken daarvoor ‘honderden keren per dag’ overschreden, met uitschieters tot boven de 40 ton. Daarom kwam er een totaalverbod. Het aantal overtreders is daardoor wel verminderd, maar niet genoeg.

‘We gaan met politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport in gesprek hoe we de overtredingen verder kunnen terugdringen met handhaving,’ laat Rijkswaterstaat weten. ‘Daarnaast kijken we hoe we de communicatie verder kunnen verbeteren.” De verkeersdienst denkt hierbij onder andere aan aanpassing van de bebording en meer inzet van sociale media en navigatie-apps.’ Camera’s registeren nu al alle overtredingen, maar de boetes voor lief nemen is voor bedrijven kennelijk lucratiever dan omrijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen