Na de zomer weer zes gratis OV-tickets voor de minima

Foto: Flickr / Harry-nl

De gratis buskaartjes voor mensen met een minimuminkomen in de Vervoerregio Amsterdam vlogen vorig jaar de deur uit en het samenwerkingsverband met onder meer Zaanstad gaat de actie daarom dit jaar herhalen. Een achterliggend doel is ook om het OV-gebruik in de regio te stimuleren.

De Vervoerregio Amsterdam.

Daarom komt er weer een tariefactie waarbij zes 1,5-uurstickets aangevraagd kunnen worden. De details van de actie zijn nog niet bekend, maar komen er nog voor de zomer. De Vervoerregio heeft al wel de antwoorden op een aantal belangrijke vragen op de website geplaatst.

Wanneer kunnen de tickets worden aangevraagd? De nieuwe tariefactie begint na de zomer. Er kunnen nu nog geen tickets aangevraagd worden en het is nog niet bekend op welke datum de tickets precies beschikbaar komen.

Hoe kunnen de tickets worden aangevraagd? Dat gaat via een speciale website, waarna ze naar het ingevulde adres worden gestuurd. Ook worden er tickets verspreid door hulporganisaties zoals Voedselbanken, AZC’s, het Leger des Heils en Blijf-van-mijn-lijfhuizen in Vervoerregio.

Hoeveel tickets kan ik bestellen? Aanvragers ontvangen een setje van zes tickets. Met elk ticket kan één persoon anderhalf uur reizen met de bus, tram en metro in Vervoerregio-gemeenten.

Wie kunnen er tickets aanvragen? Ze zijn bedoeld voor de minimahuishoudens, waarvan er binnen de Vervoerregio zo’n 90.000 tot 95.000 zijn. Er wordt niet gecheckt of aanvragers onder de minimumgrens vallen.

Wanneer is er meer bekend over de actie? De actie gaat na de zomer van start.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen