Eis vierenhalf jaar cel tegen hoofdverdachte van mega witwasoperatie in Wormerveer

Foto: Pixabay

Er is voor de rechtbank Alkmaar vierenhalf jaar cel geëist tegen de hoofdverdachte van grootschalige criminele activiteiten in een garage in Wormerveer. Beverwijker Ridoan B. (35) is volgens het Openbaar Ministerie schuldig aan witwassen, heling van auto’s en auto-onderdelen en mishandeling.

De eigenaar van het garagebedrijf op industrieterrein Molletjesveer waar geldhond Alex vorig jaar 3,3 miljoen euro aan verstopte contanten ontdekte moet als het aan de officier van justitie ligt daarnaast een boete van 80.000 euro betalen omdat zijn bedrijf al eerder over de schreef ging.

Ook monteur veroordeeld

Tegen de broer van B., Soufian (32) was de eis wegens witwassen en heling zes maanden cel. Hun monteur, Zaandammer Ömer G. (31) hoorde een taakstraf en 180 dagen cel, waarvan 124 dagen voorwaardelijk wegens heling tegen zich eisen.

Mishandeling

Ridoan B. werd ook vervolgd omdat hij nadat hij op 30 maart 2016 ‘s nachts was aangehouden wegens te hard rijden, zou hebben geprobeerd om een lid van de Koninklijke Marechaussee omver te rijden. De man raakte gewond bij deze actie op de A22 ter hoogte van Velsen-Zuid en schoot daarna op de wegrijdende auto.

‘Langer leven’

B. vertelde voor de rechtbank alleen op het verborgen geld – het grootste criminele criminele geldbedrag in cash dat ooit in ons land werd ontdekt – te hebben gepast, omdat hij daar 20.000 euro mee kon verdienen. Van wie het geld kwam wilde hij niet kwijt: ‘Als ik die naam niet vertel, blijf ik in elk geval langer leven.’ In totaal werd in deze zaak 3,92 miljoen euro in beslag genomen.

De rechter doet over veertien dagen uitspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen