Twintig procent minder verkeer bij start werk aan brug A7

Foto: Rijkswaterstaat

De eerste week van de versterking van de brug in de A7 bij Purmerend was er zo’n 20 procent minder verkeer op de weg dan in de reguliere situatie. Deze afname zorgde ervoor dat er tot nu toe geen enorme verkeershinder is geweest.

Tussen 05:00 en 06:00 uur ziet Rijkswaterstaat juist een toename in verkeer. Een deel van de weggebruikers lijkt dus eerder van huis te gaan om eventuele hinder voor te zijn. In de tweede week kwam er weer iets meer verkeer op de weg dan de eerste week, maar nog altijd minder dan in de reguliere situatie. Dat kan er mee te maken hebben dat mensen de situatie in de eerste week hebben afgewacht, maar het kan ook komen doordat er deze tweede week meer regen geweest is.

Op het onderliggende wegennet is duidelijk te zien dat de werkzaamheden zijn begonnen. Binnen Purmerend zijn naar aanleiding van de eerste dagen de verkeersmaatregelen waar nodig aangepast. De verkeerslichten aan de randen van de stad zorgen ervoor dat het verkeer in de stad blijft rijden. Rijkswaterstaat blijft het wegbeeld de komende periode monitoren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen