Tweede ronde aanmeldingen voor opname in Walk of Fame

Foto: Gemeente Zaanstad

De jury heeft de eerste vijf namen geselecteerd voor de Walk of Fame in Wormerveer, maar houdt deze nog even voor zich. In totaal moeten er 25 namen worden vereeuwigd in de Zaanbocht, gegraveerd in een tegel.

De jury vindt daarnaast dat inwoners nog een tweede kans moet worden geboden om bijzondere mensen uit de volle breedte van de samenleving in Zaanstad aan te melden. De Walk of Fame is één van de projecten van 50 jaar Zaanstad. Om dit te vieren wil de gemeente ‘Zaankanters die het verschil maken’ bedanken voor wat ze doen.’Ze zijn de trots van de wijk, de verbinding tussen Zaankanters. Ze zijn een echte bron van inspiratie en een voorbeeld voor anderen.’

Om in aanmerking te komen voor een tegel moet een persoon geboren zijn in Zaanstad, daar zijn opgegroeid, wonen of werken. Ze moeten nog in leven zijn en al eerder verleende onderscheidingen zoals een vrijwilligerswaardering of een erepenning van Zaanstad zijn geen reden om niet opnieuw in aanmerking te komen voor een eerbetoon. De jury bestaat uit leden die Zaanstad zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Het aanmelden van kandidaten kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen