Laatste woningen Taandijk nog niet aangesloten op riolering

Het moderne deel van de dijk, mét rioolaansluitingen.
Het moderne deel van de dijk, mét rioolaansluitingen.
Foto: Google Street View

Om de voorkomen dat de Taandijk in Krommenie na de herinrichting opnieuw open komt te liggen vanwege de aansluiting van de woningen die nu nog op de sloot lozen op de bestaande persleiding worden bij de komende werkzaamheden de aansluitingen alvast aangelegd. Het aansluiten zelf laat nog op zich wachten.

Vanaf de pompput aan de Taandijk 24 tot en met de Noordervaartdijk ligt al een persleiding, bleek uit onderzoek naar aanleiding van vragen van bewoners tijdens een bijeenkomst over de klus. Het riool in de rijweg wordt vervangen tussen de huisnummers Taandijk 1 en 23. De rioolbeheerder heeft het gemaal nagekeken na klachten over opkomend water in een wc-pot bij hevige regenval en constateerde dat die naar behoren functioneert. Wel is besloten om de afvoerpersleiding van het gemaal schoon te maken.
De Taandijk krijgt ook een nieuw type lichtmasten naast nieuwe bestrating en er komen bovendien meer van te staan. De aanbesteding van het werk is vorige maand gestart en de geplande begindatum van de werkzaamheden is juni of juli. Dan moet ook een omleidingsroute worden ingesteld, terwijl voor de nood- en hulpdiensten een bypass-strook langs de rioolsleuf wordt gemaakt.

Bereikbaarheid

Alle woningen blijven bereikbaar, maar vanwege de bypass-strook en werkvakken zal het niet mogelijk zijn om auto’s op de gebruikelijk plek te parkeren. Bij de werkvakken komen loopschotten zodat bewoners bij hun woning kunnen komen. Voor de ontsluiting van Taandijk en Noordervaartdijk tijdens komt er een tijdelijke een tijdelijke ontsluiting van de Noordervaartdijk via het fietspad naar Willis en ook voor bootjes en fietsers komt er een omleiding door Plan Willis. Er wordt een tijdelijk dam gemaakt naast de fietsbrug, tussen het Stekelbaarspad en de Noordervaartdijk. Het eigenlijke werk wordt in fases uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen