Celstraf van 22 jaar geëist tegen Zaandamse verdachte in Leidse liquidatie

Foto: Pixabay

Er is 22 jaar cel geëist tegen Zaandammer Mohamed H. (36) en 25 jaar tegen zijn maatje Leon N. (25) uit Zoetermeer, wegens de moord op de Turks-Nederlandse zakenman Zeynel Er in Leiden op 14 juni 2016.

Uit eerdere uitspraken in de rest van het land is gebleken dat de maat vol is. Er dient één lijn te worden getrokken en het is tijd voor een signaal, ook in deze regio,’ aldus de officieren van justitie B. Berton en N. Coenen vanmorgen voor de Haagse rechtbank over de golf aan liquidaties in ons land.

Over het motief achter de aanslag op Zaynel Er tast justitie nog steeds in het duister. Hij zou mogelijk incasso’s hebben gedaan voor criminelen: in zijn telefoon werd tijdens het onderzoek het telefoonnummer gevonden van een al eerder om het leven gebrachte onderwereldfiguur.

In Leiden was het Leon N. die schoot en de Zaandammer die de vluchtwagen bestuurde, aldus het OM. Beide verdachten ontkennen de tenlastelegging. Het OM vroeg om vrijspraak voor de derde verdachte, de Amsterdammer Jim C.. Daar gaat de rechtbank in mee

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen