Zaandammer ontkent aandeel in liquidatie: ‘In Leiden voor drugs’

Foto: Pixabay

Zaandammer Mohamed H. (36) vertelde vandaag voor de Haagse rechtbank op 14 juni 2016 samen met medeverdachte Leon N. (25) uit Zoetermeer naar Leiden te zijn gegaan in verband met zijn drugsverslaving. Het tripje eindigde volgens het Openbaar Ministerie met een liquidatie.

Op klaarlichte dag werd in de Sleutelstad op straat zakenman Zeynel Er met een automatisch geweer neergechoten. Hij werd 33 geraakt, zo bleek op de eerste dag van de rechtszaak waar nog een derde verdachte voor het hekje staat: Amsterdammer Jim C. (31), die wordt verdacht van het meehelpen bij de voorbereidingen.

N., die claimt in scooters te handelen, zei in Leiden te zijn geweest om een deal ongedaan te maken en dat de vluchtauto die bij de moord is gebruikt ooit van hem is geweest. Hij had de VW Caddy daar opeens zien staan en toen een man met een bivakmuts op eruit stapte was hij er als een haas vandoor gegaan. Dat beloofde immers weinig goeds.

Toen de politie de wagen na de aanslag vond hing daar een walm van benzine omheen en vond de politie een jerrycan zonder dop, wat erop wijst dat is geprobeerd de auto in brand te steken.

Een vingerafdruk op een boodschappentas en schoensporen in de vluchtauto leidden de politie naar N.. Door hem te observeren en af te tappen kwam Mohamed H. in beeld. Op de dag van de moord zou N. contact met de Zaandammer hebben gezocht. Ook diens DNA is in de Caddy aangetroffen, maar H. had daar wel een verklaring voor: hij had voor zijn verhuizing handschoenen gekocht om zware dingen te tillen en misschien had N. die wel gebruikt. ‘Ik was veel met N.’

H. wordt ervan verdacht de vluchtauto te hebben bestuurd; N. zou de schutter zijn geweest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen