Weer illegaal bordeel dicht; gerichte controles in Zaandam Oost

Geen prostitutie meer in de Peperstraat.
Geen prostitutie meer in de Peperstraat.
Foto: Gemeente Zaanstad

Een pand aan de Peperstraat is door de burgemeester gesloten wegens illegale prostitutie en daarnaast leidden huisbezoeken de afgelopen dagen in Zaanstad tot vermoedens van woonfraude en onrechtmatig verblijf. Het bordeel is afgelopen maandag voor drie maanden op slot gegaan.

Op de donderdagen 4 en 11 april voerden het team Wijkgerichte Overlast en het Interventieteam van de gemeente in samenwerking met de politie controles uit in Zaandam Oost, naar aanleiding van meldingen. Onder andere in de Jaspersstraat en de Fluitekruidweg leidde dit tot aanhoudingen. In totaal werden vier personen aangetroffen zonder geldige verblijfsstatus, die niet meer in Nederland mogen verblijven.

Spookbewoning

Daarnaast zijn twee personen aangetroffen met een onduidelijke woonsituatie en werkzaamheden, maar wel een bijstandsuitkering. Er is daarom een onderzoek gestart naar de geldigheid van hun uitkering. Tot slot werden op meerdere adressen onjuiste inschrijvingen in de Basisregistratie Personen geconstateerd. Personen die staan ingeschreven bleken niet (meer) op het adres te wonen. De gemeente gaat deze gevallen verder onderzoeken. Het zijn situaties die kunnen duiden op adresfraude en misbruik van gemeentelijke regelingen. Daarbij kan dit soort ‘spookbewoning’ de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid in de buurt verminderen. Ook zet het hulpdiensten op het verkeerde been bij calamiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen