Rob Karst (ex-D66) wordt fractieassistent Lokaal Zaans

Foto: D66 Zaanstad / Guido van Zanen

Oud-raadslid voor D66 Rob Karst uit Krommenie sluit zich aan bij Lokaal Zaans, de eenmansfractie van Marianne de Boer in de raad van Zaanstad. Zij scheidde zich eerder na een kortdurende samenwerking af van Democratisch Zaanstad. Lokaal Zaans zat eerder in de raad met De Boer en de uit de politiek gestapte Simone van Otterloo.

Karst is projectleider Mobiliteit en Energie bij de Green Business Club Zaanstad en bestuurslid van de Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid. Hij treedt aan als fractieassistent. ‘Met al zijn kennis en ervaring zal hij de fractie bijstaan. Rob zat tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in de gemeenteraad voor D66, maar voelt zich meer thuis bij een echt lokale partij en de standpunten van Lokaal Zaans. Ook zal Rob op de kieslijst komen van Lokaal Zaans voor de volgende raadsverkiezingen,’ meldt De Boer in een persbericht.

‘Ook toen Rob nog raadslid was hebben wij altijd goed samengewerkt en ons hard gemaakt voor onder andere de verbetering van de leefbaarheid en afname van de verkeersdrukte in Zaanstad Noord. Dat gaan we nu binnen dezelfde partij doen.’ Karst zal zich onder andere blijven inzetten voor het doortrekken van de A8 – A9 en uitstel van het invoeren van de Zero Emissie Zones, ‘zodat zekerheid voor ondernemers gegarandeerd is’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen