Behoud Twiske-ontmoetingsplek homo’s aan de orde gesteld

Foto: Twitter

Zaanstad gaat bij het bestuur van Recreatieschap Twiske – Waterland het ontmoedigingsbeleid voor de homo-ontmoetingsplek aan de orde stellen. Dat beloofde wethouder Wessel Breunesse aan D66-raadslid Flip Hoedemaeker, die daar zijn zorgen over uitte.

De Raad van State heeft vastgesteld dat homo-ontmoetingsplekken onder voorwaarden moeten worden toegestaan. Een belangrijk gegeven daarbij is de eerbaarheid: het kan niet zo zijn dat nietsvermoedende bezoekers van in dit geval een natuur- en recreatiegebied ongewild worden geconfronteerd met de seksuele handelingen van anderen. Dat was in Het Twiske volgens Hoedemaeker ook niet aan de orde, maar desondanks heeft het schap de toegang geblokkeerd met doornstruiken en snoeiafval.

Volgens Breunesse moet naast de discretie ook de locatie in ogenschouw genomen worden. De homo-ontmoetingsplek in Het Twiske ligt in een rustige natuurzone aan de noordkant van het natuur- en recreatiegebied, in het Natura 2000-deel waar de natuur extra bescherming geniet. Ook dat zal een overweging zijn bij de beoordeling van de wenselijkheid van de ontmoetingsplek, en een eventuele verplaatsing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen