Pal na zomervakantie noodreparaties aan Brug Krommenie

Foto: Google Street View

De provincie voert pal na de zomervakantie van 2 tot 23 september werkzaamheden uit aan Brug Krommenie. In die periode worden noodmaatregelen uitgevoerd zodat de brug weer beperkt bediend kan worden voor de scheepvaart. De schoolvakantie is dit jaar van 20 juli tot en met 1 september.

Wegverkeer kan langs het werk rijden, maar moet rekening houden met vertraging, laat de provincie weten. De beide bruggen in de N203 tussen Wormerveer en Krommenie Krommenie zijn tijdens de werkzaamheden gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Beide delen van de Brug Krommenie zijn oud en worden de komende jaren vervangen. De noordelijke brug is sinds oktober 2022 in storing. Bij inspecties bleek dat er scheurvorming was bij één van de onderdelen. Sindsdien wordt de brug niet meer bediend voor scheepvaart. Schepen met een hoogte tot 2,70 meter kunnen nog wel onder de brug door.

Bij het uitvoeren van de noodmaatregelen wordt onder andere de gescheurde as vervangen. Het werk wordt in september gedaan omdat Rijkswaterstaat dan klaar is met de brug in de A7 bij Purmerend. Na de werkzaamheden is het mogelijk om de Brug Krommenie in beperkte mate en op gezette tijden te openen voor de scheepvaart. Die beperkte brugbediening geldt tot de brug Krommenie wordt vervangen. De verwachting is dat dit werk vanaf 2026 start.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen