Leerlingorkesten ZFC Zaandijk en OG Krommenie in Westzaan

Foto: ZFC Zaandijk / Pascal Fielmich

De muziekscholen van de orkesten ZFC Zaandijk en OG Krommenie hebben na de geslaagde Open Dag in januari een nieuw gezamenlijk project: een optreden in De Zuidervermaning in Westzaan op zondag 17 maart. Het gaat om een concert waarbij de leerlingenorkesten van beide de muziekscholen zowel apart als gezamenlijk optreden met afwisselende muziek.

In het orkest spelen starters vanaf zeven jaar en de oudste leerling is 71. Dat maakt treffend duidelijk dat muziek maken een hobby voor alle leeftijden is. ‘Door samen te spelen ga je met sprongen vooruit en heb je ook nog eens plezier,’ aldus de aankondiging. De beide muziekscholen hebben een lesaanbod met professionele docenten voor koperen blaasinstrumenten zoals bugel en trompet en daarnaast voor saxofoon, slagwerk en hoorn. Ook is er een aanbod voor jongere kinderen.

Het concert op 17 maart is voor zowel kinderen als volwassenen. Tussen de optredens door kunnen bezoekers kennismaken met de muzikanten en hun instrumenten. De optredens beginnen om 13:00 en om 14:00 uur. Vanaf 15:00 uur zijn er nog ensembles te beluisteren. De toegang is gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen