POV bang dat windmolens Noorder IJplas comeback maken

Foto: Pixabay / Pixaline

Raadslid Perry van der Velden van de POV is aangeslagen op een artikel in de Telegraaf waarin de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink stelt ‘dat er gewoon drie windturbines komen bij de Noorder IJ-plas’ en dat de initiatiefnemers in ieder geval één turbine willen bouwen, omdat hiervoor geen toestemming van de provincie nodig is.

De provincie én de Zaanse gemeenteraad zijn tegen windmolens op de gemeentegrens van Zaanstad en Amsterdam en de weigering van Provinciale Staten om eraan mee te werken in vervat in een ontwerpbesluit dat momenteel ter inzage ligt. Alle ontwikkelingen rond dit proces zijn bij te houden op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Initiatiefnemer van de molens Amsterdam Wind heeft al een zienswijze klaar, liet ze zelf weten. Zienswijzen indienen is mogelijk tot 3 april.

Wantrouwen

Van der Velden wil nu weten of het Amsterdamse college de collega’s in Zaanstad geïnformeerd heeft over haar standpunt over de geplande drie mega molens, dat lijnrecht regenover dan van Zaanstad staat. Het vertrouwen van Zaanse politici in het bestuur van de buurgemeente is , waar het nog aanwezig is, flinterdun, zo bleek tijdens eerdere debatten. ‘Is het mogelijk dat het zonder toestemming van de provincie plaatsen van één windmolen er toe kan leiden dat in de nabije toekomst windmolen twee en later ook windmolen drie worden geplaatst,’ is een bezorgde vraag van Van der Velden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen