Meldpunt Woekerhuur voor huurders in de vrije sector

Foto: Pixabay / CC0

De Woonbond roept huurders in de vrije sector op om te laten weten wat voor impact te hoge huurprijzen op hen hebben. De bond heeft hiervoor vrijdag het Meldpunt Woekerhuur gelanceerd. De bond wil zo praktijkverhalen verzamelen van huurders ‘die zich scheel betalen’ voor hun woning.

De Tweede Kamer behandelt binnenkort een wetsvoorstel van demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken dat huurders in de vrije sector moet beschermen tegen te hoge huren. De Woonbond gaat de via het meldpunt verzamelde verhalen bundelen ‘zodat Kamerleden die de wet straks zullen behandelen, scherp hebben wat excessieve huurprijzen betekenen voor huurders’.

‘De afgelopen tijd was er veel aandacht voor beleggers die hun hoge rendementen willen behouden. Terwijl investeerders in nieuwbouw van woningen zoals pensioenfondsen best snappen dat regulering nodig is,’ zegt Woonbond-woordvoerder Mathijs ten Broeke. ‘Het is hoog tijd dat de huurder weer in het vizier van alle Kamerleden komt bij de behandeling van deze wet.’ Zaanstad kent sinds begin dit jaar ook een eigen meldpunt waar huurders en woningzoekenden kunnen aangeven dat een verhuurder of bemiddelaar zich niet aan de regels houdt. Dit Meldpunt Problemen met Verhuurders dat is opgezet met Stichting !Woon kan ervoor zorgen dat gemeente ingrijpt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen