Van Zomer- naar Winterfestival met folk in Groote Weiver

Foto: 't Gevolg

Stichting ZaanFolk houdt op zondag 18 februari tussen 14:30 en 19:00
uur voor de eerste keer een Winterfestival in De Groote Weiver in Wormerveer. Er waren tot nu toe zeven succesvolle zomerfestivals in het Wilhelminapark en dat smaakte naar meer.

De programmering is zeer afwisselend. Er spelen alleenm muziekgroepen en solisten uit de Zaanstreek en omgeving, op één na. Chimera komt uit de Rijnmond en heeft al in de jaren 80 faam verworven met twee iconische LP’s. Afsluiter van het zaalprogramma is de Band Zonder Toekomst, die zijn naam vrolijk geen enkele eer aandoet en die in de regio bijzonder populair is. De entree voor het festival bedraagt vijf euro per persoon. Wie het dubbele betaalt krijgt de ZaanFolk Festival CD erbij. Het café is vrij toegankelijk. Het programma:

15:30 uur: ’t Gevolg

’t Gevolg bestaat sinds 2005 en brengt met een akoestisch instrumentarium (viool, fluit, trekharmonica, gitaar en mandoline) een gevarieerd muzikaal programma. Het trio maakt zelf arrangementen van traditionele muziek uit zeer uiteenlopende landen: van Mexico tot
Zweden, van Frankrijk tot Ierland. Ook de Nederlandse muzikale traditie wordt niet vergeten. Afwisseling is in het repertoire een belangrijk element.

16:30 uur: Chimera

Met de LP’s als Des Duivels Oorkussen en Obstakel wist Chimera zich begin jaren 80 te onderscheiden van alle andere folkrevivalgroepen door een avontuurlijk en progressief pad te kiezen. De band stopte eind jaren 80, maar de belangrijkste schakels van toen hebben de draad weer opgepakt. De bezetting: Marry Verkade (zang, fluiten) en Bas Verkade (gitaar, bouzouki, zang). Bij gelegenheid ook Marijn Verkade (bas, gitaar, bouzouki).

17:30 uur: Band Zonder Toekomst

Het Zaanse six-pack Band Zonder Toekomst is een razend populaire groep die covers speelt, maar dan over het algemeen niet de hits maar minder bekend repertoire en ‘B-kantjes’. Dansbaar is het zeker, maar tevens heel geschikt om naar te luisteren. De instrumenten die het zestal gebruikt, zoals viool, mandoline en trekharmonica zorgen voor een Iers folkgeluid.

Cafépodium (start 15:00 uur):

De Zaanstreek kent veel muzikale talenten, ook op het gebied van folkmuziek. Om een aantal van hen de kans op een mooie speelplek te bieden, is in het café van De Groote Weiver een podium gepland, met de volgende muzikanten: Piet Karregat (folk en kleinkunst), Baloney (Iers), Rob Zwart (singer-songwriter), Things Ahead (Iers, Schots, Amerikaans) en Jaco Bakker & René Lute (Iers).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen