Online platform om vraag en aanbod ruimtes te faciliteren

02 feb , 7:44 Actueel
screenshot 20240202 073210
Gemeente Zaanstad
Zaanstad heeft sinds gisteren een Makelpunt - een online platform om vraag en aanbod van ruimtes samen te brengen. Het idee is dat daardoor ruimtes in de gemeente efficiënter benut kunnen worden.
De aangeboden ruimtes variëren van een (flex)werkplek en een kunstzinnige locatie tot een plek om te sporten. 'Het hoofddoel van dit platform is om te zorgen dat betaalbare ruimtes niet langer leeg staan en daarnaast om samenwerking tussen culturele, maatschappelijke en commerciële partijen te bevorderen. Makelpunt zorgt voor een directe match zonder tussenkomst van de gemeente,' legt wethouder René Tuijn uit in de aankondiging. Via de website kunnen vastgoedeigenaren of particuliere eigenaren hun ruimtes aanbieden en potentiële huurders kunnen dan gemakkelijk geschikte ruimtes vinden of zoekvragen indienen.

Tot 1 september

Het gaat om ruimtes met kortlopende contracten tot meerjarige huurcontracten, nadrukkelijk niet om woonruimte. Het gebruik van het platform is gratis. Als onderdeel van de gemeente werkt Makelpunt Zaanstad samen met verschillende partners, zoals zorginstellingen, scholen en culturele organisaties. De rol van de gemeente is faciliterend: ze houdt de website actief, maar verhuurders en huurders maken zelf afspraken. De pilot loopt tot 1 september, hierna wordt besloten of het initiatief doorgaat.