Kamervragen over vertraging hogere schermen Coenbrug

Foto: Google Street View

Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop van GroenLinks-PvdA heeft het uitstel van het aanbrengen van hogere geluidsschermen bij de Coenbrug aan de orde gesteld in schriftelijke vragen aan minister Mark Harbers. Hij wil de exacte afwegingen te weten komen. ‘Welke beleidskeuzes zijn dermate belangrijk dat ze prioriteit krijgen boven de gezonde leefomgeving van de omwonenden van de Coenbrug die al sinds 1995 aangeven overlast te ondervinden?

De overlast als gevolg van het bonken van de brugklep, het verkeersgeluid en het fijnstof op de brug in de A8 is nog steeds niet opgelost, ondanks eerdere afspraken en beloftes van de minister van Infrastructuur en Waterstaat en van Rijkswaterstaat. ‘Wat doet het keer op keer niet nakomen van deze beloften met het vertrouwen in en de geloofwaardigheid van de politiek bij de lokale bevolking?’ is een welhaast retorische vraag van De Hoop. Die wijst erop dat Zaanstad twee miljoen euro als eigen bijdrage heeft gereserveerd en stelt de vraag hoe de gemeente voor het uitstel gecompenseerd gaat worden en wat er gedaan gaat worden om de overlast voor de omwonenden van de Coenbrug zo snel mogelijk te beperken.

‘Een aanvullende en beproefde maatregel, die eerder bijvoorbeeld ook op de ring A10 is toegepast is het instellen van een 80-kilometerzone op de A8. Hoe staat u tegenover het instellen van een dergelijke maatregel, die onder andere in lijn is met de ambitie van het Schone Lucht Akkoord waar ook gemeente Zaanstad haar handtekening onder heeft gezet?’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen