Cursus 'Helden en heldendichten' in Lorzie Wormerveer

24 jan , 10:06 Actueel
screenshot 20240124 093330
Anita Bronner
Livius verzorgt al vele jaren laagdrempelige lezingen en cursussen in Noord- en Zuid-Holland en Flevoland en komt nu naar Wormerveer met de cursus 'Helden en heldendichten. Docent is historicus Jona Lendering, wetenschapsjournalist en auteur van verschillende boeken over oude geschiedenis.
De Mesopotamiërs hadden het Gilgamesj -epos en de Grieken hadden de Ilias en de Odyssee . De Romeinen hadden de Aeneis . De Franken hadden het Roelandslied en in het Duitse Rijk hadden ze het Nibelungenlied . Het zijn stuk voor stuk prachtige teksten die van generatie op generatie werden voorgedragen, gelezen, bewonderd en geïmiteerd.
In deze cursus lezen de deelnemers gedeelten uit deze oude heldenliederen, die ons blijven aanspreken. Blijkbaar schuilt er in de aloude epiek iets universeels. Enige voorkennis is voor de cursus niet per se noodzakelijk. Livius is een kleinschalige organisatie van vrijwilligers en een docent, die oude geschiedenis toegankelijk wil maken voor iedereen. De cursus wordt gehouden in Buurtcentrum De Lorzie aan de Marktstraat, op de donderdagen 8, 15 en 22 februari van 13:30 tot 15:30 uur. De kosten bedragen 95 euro. Reserveren kan hier .