Democratisch Zaanstad zet zich in voor militaire collectie op het Hembrugterrein

Foto: Facebook / Stichting Mobiele Artillerie

Democratisch Zaanstad breekt een lans voor de ‘prachtige verzameling’ van de Stichting Mobiele Artillerie (SMA) op het Hembrugterrein in Zaandam. Op 1 april zou het huurcontract echter aflopen en moest de stichting daar weg zijn. Daar zijn later nog twee maanden aan vastgeplakt.

Een groep verzamelaars zet zich al jaren in om materieel dat ooit gebruikt is door de Nederlandse Artillerie Instellingen samen te brengen. Over enkele dagen hebben ze echter geen ruimte meer tot hun beschikking, niet in Zaanstad en niet daarbuiten.

Erfgoed

Democratisch Zaanstad vindt dat hiermee een project met grote cultuurhistorische waarde verloren gaat,’ schrijft raadslid Inge Felices Hernandez aan het college. Ze wil weten of B&W het met de fractie eens zijn dat de stichting een grote bijdrage levert aan het cultureel erfgoed en vraagt waarom er geen alternatieve locatie is aangeboden. Of gaat dat alsnog gebeuren? 

Twee maanden respijt

Zoals het er nu naar uitziet verdwijnen in juni de laatste legerwagens van de stichting van het Hembrugterrein, omdat er twee maanden uitstel is verleend. Daarna is ook de laatste link met defensie uit het gebied verdwenen. Een nieuwe stek voor de collectie is echter nog niet gevonden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen