Bijna heel NH zet ‘Bohemian Rhapsody’ weer op één in Top 2000

Foto: Publicdomainvectors.org / CC0

Bohemian Rhapsody van Queen is ook dit jaar weer de Zaanse favoriet in de Top 2000. Tot 2018 stond het nummer bijna overal bovenaan, was dit in 2020 bijna nergens meer zo. Sinds 2022 is er sprake van een comeback, maar nog niet overal. De jaarlijkse lijst is sinds vanochtend weer op NPO Radio 2 te horen.

Bron: Top 2000 statistieken

In 2019 had Bohemian Rhapsody vooral veel concurrentie van Normaal, vanwege de stemactie die dat jaar gehouden werd voor de boeren. Verder dook het net uitgebrachte Roller Coaster van Danny Vera al op in het zuiden. De Groningse troubadour Ede Staal snoepte vervolgens nog wat gemeenten in het noorden weg.

Inmiddels is Normaal volledig van de kaart geveegd en blijft Staal onverminderd geliefd in Groningen. Vera zakt elk jaar na het hoogtepunt in 2020 toen hij aan de top stond dit jaar verder weg en is alleen nog maar in Zeeland prominent op de kaart te zien (in het noorden gaat het om Coevorden en Vlieland). De kaart van 2022 liet vooral veel lokale muziek zien. De Friezen probeerden We Kam Fram Fryslân op nummer één in de lijst te krijgen, wat niet helemaal lukte. Edam-Volendam ruilde de 3J’s in voor The Cats. Dit jaar is een continuatie van de trends van de vorige jaren. Rowwen Hèze pakt drie extra gemeenten in noordelijk Limburg, maar in Friesland verdwijnt Wy Kam Fram Fryslân. In West-Friesland verschijnt echter Oôs Joôs na een geslaagde stemactie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen