IJskoude start meteorologische winter overmorgen

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De meteorologische winter begint vrijdag met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden ’s nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weer Online.

Bron: Weer Online

 

De winter volgens de astronomische kalender begint op 21 december, maar voor meteorologen is 1 december het startpunt. Vrijdag is het gelijk de koudste dag van de week. In de nacht en vroege ochtend is het op grote schaal -1 tot -4 graden. ‘Op de koudste plekken kan het -7 graden worden en op een enkele opgespoten ijsbaan zou dan geschaatst kunnen worden,’ aldus het weerbureau. Hier waarschijnlijk nog niet, maar de schaatsen even laten slijpen lijkt geen kwaad te kunnen. Langs de westkust is er vrijdag wel kans op een enkele winterse bui met hagel en sneeuw.

De meteorologische winter begint dit jaar relatief koud. Vorig jaar was het op 1 december 6 graden in het oosten tot 9 graden aan zee, wat volgens Weeronline de normale middagtemperaturen zijn voor deze tijd van het jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen