Bestuur ZMC weer compleet met komst Mariska Shekary-Moonen

Foto: Google Street View

Mariska Shekary-Moonen is per 1 februari 2024 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Zaans Medisch Centrum. Zij is momenteel werkzaam als medisch lid van de RvB van CuraMare, een ketenorganisatie in Zuid-Holland waarvan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis deel uitmaakt.

Daarnaast is Shekary-Moonen bestuurslid van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen. Voorzitter Jacqueline van Wijngaarden van de remuneratiecommissie van de Raad van Toezicht noemt Shekary-Moonen ‘een ervaren inhoudelijke bestuurder’. ‘Haar verbindende kwaliteiten en visie op samenwerking in de keten zullen zeker bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het ziekenhuis en het leveren van goede en passende zorg in Zaanstreek – Waterland.’

Mariska Shekary-Moonen.

Vóór haar rol als bestuurder was Shekary-Moonen bijna 20 jaar werkzaam als gynaecoloog. ‘Het ZMC is een stevig regionaal ziekenhuis met een open, betrokken en innovatieve cultuur en een koers die goed aansluit bij mijn visie op (ziekenhuis)zorg. Ik ben er van overtuigd dat een oplossing voor de uitdagingen in de zorgsector vooral ligt in het verbinden van de basis. Regionale ziekenhuizen kennen hun patiënt goed, hebben zicht op de leefomgeving en sociale- en maatschappelijke context en staan in nauw contact met regionale (zorg)partners en het sociaal domein. Het is dan ook een voorrecht om in deze nieuwe positie samen met alle collega’s en partners, verder te bouwen aan een krachtig ZMC,’ zegt Shekary-Moonen.

Angelo Hooker legt met de komst van Shekary-Moonen zijn taken als tijdelijk bestuurslid neer. Sinds 1 juli nam hij waar als medisch lid van de RvB. Hooker zal zich weer volledig richten op zijn werkzaamheden als gynaecoloog en onderzoeker in het Zaanse Ziekenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen