Onderscheiding voor agent die leven redde bij steekpartij

Foto: Politie Zaanstreek

Politieman Bart die bij de steekpartij in de Hema-vestiging in Wormer afgelopen augustus de vrouwelijke dader van het slachtoffer aftrok en hoogstwaarschijnlijk haar leven redde is onderscheiden met het Blauwe Hart. Dat is een speldje waarvoor burgers politiemensen kunnen nomineren om hun erkenning en waardering te uiten.

Bart en zijn collega Rico twijfelden geen seconde toen ze de aanval voor hun ogen zagen gebeuren. ‘Bart beukte de verdachte van het slachtoffer weg en in samenwerking met Rico hielden zij haar aan. Bart verrichte levensreddend handelen en wist daarnaast in alle rust alle juiste disciplines bij elkaar te verzamelen. Dit kon hij niet doen zonder Rico. Zonder Bart en Rico was het zoveel erger afgelopen,’ schrijft een collega op Facebook. De 21-jarige verdachte van de steekpartij wordt poging tot moord met voorbedachten rade ten laste gelegd.

Lange staat van dienst

Agent Rico ontving eerder al een mooie onderscheiding voor zijn doortastende optreden en afgelopen maand volgde Bart, meldt de politie nu. Hij werd onder valse voorwendselen naar een locatie gelokt voor een taak als explosievenverkenner, maar trof in plaats van een potentieel gevaarlijke situatie collega’s en familie aan. Bart werd door de stichting Waardering en Erkenning Politie gekozen uit de genomineerden voor het Blauwe Hart, voor zijn werk in de Hema maar ook voor zijn lange staat van dienst binnen de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen