Collectieve zorgverzekering aan te vragen door minima

Foto: Vectorportal.com / CC0

Inwoners met een bijstandsuitkering of een laag inkomen kunnen in Zaanstad meedoen aan een door de gemeente aangeboden collectieve zorgverzekering, De gemeente betaalt dan een deel van de premie.

‘De kosten van het dagelijks leven zijn gestegen. Zaankanters met een laag inkomen hebben moeite om elke maand de touwtjes aan elkaar te knopen. Voor hen kan een zorgverzekering een zware last zijn. Die last willen we als gemeente wat verlichten. We willen het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om informatie te krijgen en een keuze te maken. Daarom zetten we in op goede voorlichting en waar nodig hulp bij een overstap. Samen met Gezond Verzekerd organiseren we informatiebijeenkomsten door heel Zaanstad en ook adviseren zij Zaankanters telefonisch en online,’ zegtr wethouder René Tuijn.

De inkomensgrenzen.

Binnen de collectieve zorgverzekering van de gemeente is er keus uit zes pakketten bij Univé en Zilveren Kruis. Het gaat om een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Welk pakket het beste past is persoonlijk. Gezond Verzekerd is een onafhankelijke organisatie en geeft gratis advies over welke verzekering het beste past en het voordeligst is. Inwoner kunnen online advies krijgen en/of een van de inloopspreekuren bezoeken. Dat zijn er vier:

  • Maandag 20 november tussen 09:00 en 12:00 uur in Buurthuis Kleurrijk in Zaandam, Dominee Martin Luther Kingweg 157A;
  • Maandag 20 november tussen 13:00 en 16:00 uur bij het Wijkteam Krommenie aan de Snuiverstraat 63A;
  • Woensdag 29 november tussen 09:00 en 11:00 bij het Wijkteam Noord-Kogerveld in Zaandam, aan het Hof van Holland 63A;
  • Woensdag 29 november tussen 12:00 en 15:00 uur in het stadhuis in Zaandam.

Inwoners komen in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering als ze aan de algemene voorwaarden en inkomensgrenzen voldoen. Bij de collectieve zorgverzekering van Univé Compleet is de premie iets hoger, maar vervalt heteigen risico. Bij Zilveren Kruis betalen de polishouders het eigen risico eerst zelf aan Zilveren Kruis. Zilveren Kruis stuurt eens per maand de lijst van alle betalingen door naar de gemeente, die het bedrag ongeveer een maand later aan de inwoner terugbetaalt. De collectieve zorgverzekering 2024 kan nu worden aangevraagd. Lees er hier meer over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen