Minister zet streep door hogere schermen Coenbrug

Foto: Google Street View

‘Met minister Mark Harbers valt tenminste zaken te doen,’ schreef de Werkgroep A8 Coenbrug afgelopen juni nog optimistich op Facebook. Diezelfde minister heeft nu volgens NH Nieuws toch besloten dat er voorlopig geen nieuwe hoge geluidsschermen langs de brug komen. Dat is een fikse streep door de rekening.

Het ministerie van Waterstaat en Infrastructuur zou het uitstel aan de gemeente hebben laten weten. Zaanstad heeft twee miljoen euro gereserveerd om de geluidsoverlast bij de brug te verminderen en Rijkswaterstaat zou in 2024 beginnen. De aanwezige geluidsschermen voldoen echter aan aan de wettelijke normen met betrekking tot geluid en luchtkwaliteit, schrijft Harbers nu, maar ergens vóór 2030 zou het moeten lukken om ze te vervangen door schermen met de door Zaanstad gewenste afmetingen.

David Sluis van de werkgroep vertelt NH Nieuws het er niet bij te laten zitten. ‘We voelen ons belazerd. We maken plannen met Rijkswaterstaat en de gemeente. We zijn hier al jaren over in gesprek. In wat voor land leven wij?’ Zaanstad is ook teleurgesteld, liet de woordvoerder van wethouder Gerard Slegers weten. Die broedt nog op een reactie richting Den Haag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen