Open huis FluXus op zaterdagmiddag 23 september

Foto: FluXus

FluXus zet op zaterdagmiddag 23 september de deuren open van de oude Verkadefabriek aan de Westzijde 168 en van de Muziekschool op nummer 148. Iedereen met interesse kan dan van 14:00 tot 17:00 uur vrijblijvend kennismaken met docenten en hun cursusaanbod van komend jaar.

Het aanbod varieert van meedoen aan dansen voor 50-plussers tot een podcast leren maken en van werken met textiel tot beeldhouwen met hout. Voor volwassenen en kinderen is er genoeg te doen dit cursusjaar. Zoals eigen buttons maken, meer te weten komen over het maken van digitale kunst of kennismaken met kawaii. Bezoekers kunnen ook de mooie schilderwerken van eerdere cursisten bekijken en kinderen kunnen worden geschminkt.

Volwassenen kunnen direct aan de slag bij edelsmid Sacha Ofman en Rick Alting demonstreert de fijne kunst van het modeltekenen. Marijke Habernickel geeft ieder half uur een miniworkshop over ondernemerschap voor kunstenaars in de praktijk, afgewisseld met haar teken- en schilderdemonstraties.

Muziek

Even verderop aan de Westzijde vertelt muziekdocent Marcel de Hoop graag meer over keyboardles. Fabrizio la Piano zit in lokaal 3 en geeft daar gitaarlessen. Bij Sandra Wallner mag worden uitgeprobeerd hoe het voelt om zelf viool te bespelen en de leerlingen van Evert Sillem laten van zich horen op de viool.

Maakateliers

In de maakateliers van FluXus kan aan eigen projecten worden gewerkt en ze zijn ook de perfecte ruimtes om workshops te geven. Op de Open Dag staat Pascal Wagner voor klaar in het maaklab met een lasersnijder, een plotter, 3D printer en allerhande machinerie voor de hobbyist en professional. Kinderen mogen daar die zaterdag iets heel leuks maken. Alle activiteiten op 23 september zijn op basis van inloop: aanmelding vooraf is niet nodig.

Cookieinstellingen