Lezing over herstel van bipolaire stoornis in Zaandam

Foto: Publicdomainpictures.net / CC0

Ronald van Aalten geeft op woensdag 27 september een lezing over zijn herstel van een bipolaire stoornis in de Zaanse zelfhulpgroep van en voor bipolairen. De lezing is voor iedereen met interesse in het onderwerp.

De bipolaire stoornis wordt gekenmerkt door extreme stemmingswisselingen waarbij iemand het contact met de realiteit kan kwijtraken (psychose). Van Aalten is inmiddels ruim 30 jaar stabiel zonder medicijnen en helpt als vrijgevestigd therapeut bipolairen bij hun weg naar herstel. Als jongvolwassene leed hij aan een bipolaire stoornis waarbij hij meerdere manieën, psychoses en depressies meemaakte. Na een paar slechte ervaringen in de reguliere psychiatrie besloot hij zijn eigen pad naar herstel te vinden via lichaamsgerichte therapie en andere ‘alternatieve’ methodes.

Ronald van Aalten.

‘In mijn visie is bipolariteit geen ongeneeslijke hersenziekte, zoals de reguliere psychiatrie neigt te denken, maar het gevolg van een fysieke kwetsbaarheid in combinatie met emotioneel-energetische verstoringen. Deze verstoringen zijn bijvoorbeeld het gevolg van zelfverlating door trauma, het gaan voldoen aan de normen van anderen ten koste van jezelf, of het overnemen van spanningen van je ouders,’ zegt Van Aalten.

‘Zulke verstoringen voorkomen dat je voldoende kunt rusten in je energetische basis waardoor je je gepassioneerdheid niet in de hand kunt houden. Maar door aan jezelf te werken kun je dit herstellen en is de kans groot dat je een leven kunt leiden zonder bipolaire episodes en zonder medicatie.’

Iedereen welkom

De lezing is op woensdag 27 september van 14:00 tot 16:00 uur bij RCO De Hoofdzaak aan de Veldbloemenweg 6c in Zaandam. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanmelding vooraf (bipolair-zaanstad@rcodehoofdzaak.org) is handig, maar is niet verplicht.

Cookieinstellingen