Kamervragen SP over schimmelwoningen in Poelenburg en Wormerveer

Foto: Twitter / Socialistische Partij

Tweede-Kamerlid Sandra Beckerman van de SP heeft de minister van Binnenlandse Zaken vragen gesteld over schimmelhuizen in Poelenburg en Wormerveer. Ze wil weten of minister Kajsa Ollongren ervan op de hoogte is dat ‘woningcorporatie Parteon niets of niet voldoende doet aan deze ongezonde woonsituatie’.

Beckerman stelt dat huurders in de Zaandamse wijk en in Wormerveer langdurig in beschimmelde woningen wonen en vraagt  de minister of zij bereid is de directie van Parteon aan te spreken op ‘de wijze waarop zij huurders in de steek laten’ en aan wil dringen op oplossingen op een zo kort mogelijke termijn.

Huurverlaging

En deelt Ollongren de mening van de SP dat – indien de Huurcommissie huurverlaging toekent aan de huurder als gevolg van schimmel of achterstallig onderhoud – het logisch is om huurders op grond van die uitspaak het recht te geven om het opknappen en oplossen van de schimmelproblematiek te eisen?

Gelet op de mogelijke gezondheidsrisico’s door vocht en schimmel of andere ernstige gebreken aan een woning vindt de SP dat vanuit Den Haag actie zou moeten worden ondernomen om dergelijke problemen te verhelpen. De partij meent dat het efficiënter en voortvarender kan als het ministerie zelf grootschalig onderzoek doet naar de schaal waarop in Nederland schimmelwoningen en achterstallig onderhoud voorkomen, zodat op grond daarvan een landelijk actieplan kan worden opgezet om de situatie te verbeteren.

 

Reacties

Cookieinstellingen